wat-is-lowvision

Wat is Low Vision?

Wat is low vision?

Als gewone glazen, contactlenzen of implantlenzen geen goed zicht meer geven, heeft u waarschijnlijk een lage visus (gezichtsscherpte) en bent u slechtziend. In het Engels heet dit ‘low vision’. Er is sprake van slechtziendheid bij een gezichtsscherpte met een correctie lager dan 0.3 (30%). Ook personen met een reduced vision (3/10 tot 6/10 verminderd zicht) kunnen geholpen worden door ons.

Contrast speelt een rol

Onze jarenlange ervaring leert ons dat contrast een essentiële rol speelt in het verbeteren van het zicht. Wanneer een aangepaste bril of lenzen niet langer volstaan, kunnen wij als low-vision specialist een gepaste oplossing aanreiken om uw gezichtsscherpte te verbeteren.

Diverse hulpmiddelen

Gelukkig zijn de hulpmiddelen bij slechtziendheid divers. Bij ergra engelen kunt u terecht voor verschillende soorten loepen, elektronische hulpmiddelen (beeldschermloepen, voorleesapparaten) en zelfs verlichting om uw zicht te verbeteren. Deze hulpmiddelen zullen uw medische oogproblematiek niet verhelpen of u scherper doen laten zien, maar uw leven vergemakkelijken bij bepaalde taken en activiteiten. Denk maar aan terug een boek kunnen lezen, een kruiswoordraadsel oplossen, een uurrooster lezen in het trein- of busstation en de ondertitels van de televisie terug kunnen lezen.

Levenskwaliteit

De hulpmiddelen in het low vision gamma zorgen ervoor dat uw levenskwaliteit erop vooruit gaat. Maar ook uw sociale leven is er bij gebaat. Tot slot zorgen onze hulpmiddelen ervoor dat uw ergonomie sterk verbetert: u hoeft u niet meer in allerlei houdingen te wringen om toch maar iets te kunnen lezen!

Heeft u last van een verminderd zicht? Als persoon met verminderd zicht kunt u bij ons terecht voor een oplossing op maat van uw situatie. U kunt een afspraak maken : klik hieronder op: MAAK UW AFSPRAAK . Een team van gespecialiseerde opticiens staat voor u klaar!