Oplossingen op maat van uw klanten

Als vertrouwde partner van opticiens in heel België, kunnen wij ook u als opticien bijstaan met hulpmiddelen in het low vision gamma zodat u uw klanten optimaal kan helpen.
Naast brillen en toebehoren voor slechtzienden, kunt u als optiekspecialist ook terecht bij ons voor opleidingen en kennis over low vision en reduced vision.

Het beste in beter zicht

Wanneer een aangepaste bril of lenzen niet langer volstaan, kunnen wij als low vision specialist een gepaste oplossing aanreiken om de gezichtsscherpte van uw klanten te verbeteren. Onze jarenlange ervaring leert ons immers dat contrast een essentiële rol speelt in het verbeteren van het zicht. Help uw klanten beter zien. Want beter zien, dat is beter leven!

Voor wie?

Slechtzienden of personen die minder dan 3/10 zien met het beste optische hulpmiddel kunnen bij ons terecht voor een consultatie. Ook personen met een reduced vision (3/10 tot 6/10 verminderd zicht) kunnen geholpen worden door ons voor een hulpmiddel op maat.

In-house productie

Oogaandoeningen zijn zeer uiteenlopend. Er zijn niet alleen diverse aandoeningen, maar elke situatie is ook steeds verschillend. Ergra engelen biedt daarom een service op maat waarbij we tal van oplossingen in huis maken, aangepast aan de noden van de klant. In alles wat we doen, hanteren we steeds de filosofie ‘de eenvoud van de oplossing wint altijd’.

Werkwijze

Komt een klant bij u met een specifiek oogprobleem in de low vision problematiek en volstaan een aangepaste bril en/of lenzen niet meer? Verwijs hem door naar ons voor een intakegesprek. Wij voeren een oogmeting uit waarbij we via specifieke, innovatieve technieken de gevoeligheid van de ogen bepalen. Zo creëren we accuraat een hulpmiddel op maat die naadloos aansluit bij de behoeften van uw klant. Dankzij onze jarenlange expertise en uitgebreide kennis van de hedendaagse hulpmiddelen, kunnen we steeds de beste oplossing bieden voor een beter zicht. Nadien wordt het product bij u geleverd en kunt u uw klant helpen in het verbeteren van zijn zicht, maar ook zijn levenskwaliteit, ergonomie en sociaal leven!

Preferred dealer van
Multilens, ZEISS, e-scoop en Schweizer

Aanbod en diensten / Low vision gamma

U kunt bij ons terecht voor het bestellen van optische hulpmiddelen voor uw klanten, zoals hoge additie leesbrillen, televisiebrillen, kappenbrillen, anti-ptosis oogklidklemmen, brillen en filter clips met medische filter, gekleurde glazen, optische loepen, beeldschermloepen, overzetbrillen, verlichting en leestafels, voorleesapparaten en accessoires.

Hulpmiddelen voor opticiens

Ook voor speciale lenzen(systemen) zoals telescopische kijkers waaronder de Schweizer Galileï, kunt u bij ons terecht. Deze telescopen met een kleine vergroting (tussen 2 en 3x vergroting) kunnen door ons in een montuur gemonteerd worden waardoor u uw handen vrij hebt. Telescoopbrillen bestaan dan weer uit een op maat gemaakt optisch systeem dat bevestigd wordt op een basisglas of rechtstreeks gemonteerd wordt in een stevig montuur. Daarnaast bieden wij ook pasbrillen, paslenzen en een brillenbad aan om uw werk beter te kunnen uitvoeren.

Software voor slechtzienden

Naast de beeldschermloepen en voorleestoestellen kan uw klant ook softwarepakketten voor slechtzienden testen. Zo kan u bij ons het gratis programma Zoomtext testen. Dit vergrotingsprogramma maakt het mogelijk om tekst en beelden op uw computerscherm tot 36 keer te vergroten. Daarnaast kan de tekst, achtergrondkleuren, muisaanwijzer en cursor volledig naar wens ingesteld worden.

Thuislevering en -reparatie

Voor duurdere toestellen zoals de beeldschermloepen en voorleestoestellen bieden we een gratis leverdienst aan huis. We komen het toestel installeren en geven uitleg rond het gebruik zodat uw klant zelfstandig aan de slag kan. In geval van problemen of schade, verlenen we een telefonische hulpdienst aan. In de meeste gevallen kunnen we zo al veel problemen oplossen. Indien het probleem niet telefonisch opgelost kan worden, komt onze eigen reparatiedienst langs.

Opleidingen

Ergra engelen organiseert op regelmatige basis opleidingen voor opticiens en oogspecialisten, met een focus op specifieke innovaties en nieuwe producten. Zo blijft u steeds op de hoogte van alle ontwikkelingen en nieuwe technieken op de markt.

Bent u op zoek naar advies op maat of wilt u graag met ons samenwerken?

Als vooraanstaand fabrikant van microscoopsystemen bieden we complete oplossingen voor biomedisch onderzoek, de gezondheidszorg en hightech industrie.

Deze klanten zijn heel tevreden met hun verbeterd zicht

C. VDS
C. VDS
22/06/2021
Veronique Vande Gucht
Veronique Vande Gucht
18/11/2020
Dankzij ergra-engelen kan mijn moeder weer lezen! Door een uitgebreid onderzoek en anamnese werd er rekening gehouden met de wensen van mijn moeder! Bedankt!
Martine Derycke
Martine Derycke
18/11/2020
Zeer tevreden van mijn kappenbril met filterglazen. Bedankt!
Agnès Van Goethem
Agnès Van Goethem
11/10/2017
Ons moeder kan terug lezen, zij heeft macula degeneratie en dank zij een speciale bril kan zij terug lezen en breien!