Van een oogmeting tot een bril op maat

Alle door ons aangereikte oplossingen kunnen aangekocht worden via onze low vision centra of via de door ergra engelen erkende verdelers (opticiens). Hierdoor is ook de na-service volledig gegarandeerd en werkt u met professionals die uitsluitend met optiek bezig zijn.

Intakegesprek

U kunt als slechtziende terecht bij ons voor een intakegesprek. Het precies vaststellen van oogaandoeningen en de bijhorende symptomen is essentieel om een correcte oplossing te kunnen bieden. Breng dus steeds een verslag mee van de oogarts waarin uw oogaandoening staat beschreven!

Consultatie

Tijdens de consultatie voeren onze professionals een oogmeting uit in functie van uw klachten. Via een anamnese, een kort gesprek waarbij we gerichte vragen stellen over uw symptomen en klachten, brengen we de specifieke behoeften in kaart en reiken we gepaste oplossingen aan. Hierbij wint de eenvoud van de oplossing altijd. We beginnen dus met de meest makkelijke oplossing en werken op naar de meer complexe oplossingen en toestellen.

Verkoop van optische hulpmiddelen

Om u steeds het beste in beter zicht te kunnen bieden, voorziet ergra engelen diverse oplossingen en hulpmiddelen op maat van uw behoeften. De symptomen van een oogaandoening kunnen immers verschillen van persoon tot persoon, waardoor het noodzakelijk is om een oplossing te bieden die telkens op uw maat gemaakt is. Denk daarbij aan medische filters, telescoop- en anti-ptosisbrillen maar ook toestellen als beeldschermloepen of voorleestoestellen.

Vergrotingssoftware

Naast optische hulpmiddelen en toestellen bestaat er ook speciale software die slechtzienden helpt bij hun dagelijkse taken. Ergra engelen biedt hiervoor het ZoomText pakket aan. Deze vergrotingssoftware is ideaal voor personen die nood hebben aan een (kleine) vergrotingsfactor om tekst te lezen.

Spraakondersteuning

Daarnaast bestaat er ook een tweede versie die voorzien is van spraakondersteuning. Tijdens de training doorloopt u, onder begeleiding van onze professionals, het gehele softwarepakket zodat u op de hoogte bent van alle mogelijkheden en functionaliteiten en het programma volledig onder de knie hebt. De trainingen kunnen geboekt worden per uur en kunnen zowel bij u als thuis als in ons low vision centrum doorgaan.

Gratis proefperiode

Bepaalde toestellen zoals vergrotingssoftware, spraakondersteuning, beeldschermloepen en medische loepen brengen een zekere investering met zich mee. Om er zeker van te zijn dat het toestel volledig voldoet aan uw behoeften, bieden we u een proefperiode aan waarin u het toestel kunt testen!

Aan-huislevering

Voor grotere toestellen zoals beeldschermloepen of voorleestoestellen bieden we aan-huislevering. We komen het toestel bij u thuis installeren volgens uw wensen en geven u de nodige uitleg. Zo kan u er meteen volledig zelfstandig mee aan de slag.

Herstellingen

Alle door ons geleverde hulpmiddelen en toestellen kunnen door ons hersteld worden. In geval van schade of problemen met hulpmiddelen, toestellen of software kan u contact opnemen met ons low vision center in Schelle. Optische hulpmiddelen als telescoopbrillen of medische filters kunnen binnengebracht worden bij door ons erkende verdelers en opticiens of in één van onze low vision centra.

Weet u precies wat u zoekt of
wilt u ons aanbod alvast even onder de loep nemen?

Neem een kijkje in onze webshop

Vind een verdeler

Vind een opticien in uw buurt waarbij u terecht kan
voor low vision oplossingen.

Boek een oogmeting

Een team van ervaren optiekspecialisten
staat voor u klaar!

Deze klanten zijn heel tevreden met hun verbeterd zicht

C. VDS
C. VDS
22/06/2021
Veronique Vande Gucht
Veronique Vande Gucht
18/11/2020
Dankzij ergra-engelen kan mijn moeder weer lezen! Door een uitgebreid onderzoek en anamnese werd er rekening gehouden met de wensen van mijn moeder! Bedankt!
Martine Derycke
Martine Derycke
18/11/2020
Zeer tevreden van mijn kappenbril met filterglazen. Bedankt!
Agnès Van Goethem
Agnès Van Goethem
11/10/2017
Ons moeder kan terug lezen, zij heeft macula degeneratie en dank zij een speciale bril kan zij terug lezen en breien!