Services

Tal van oplossingen, 100% op maat

Oogaandoeningen zijn zeer uiteenlopend. Er zijn niet alleen diverse aandoeningen, maar elke situatie is ook steeds verschillend. ergra engelen biedt daarom een service op maat waarbij we tal van oplossingen in huis maken. In alles wat we doen, hanteren we steeds de filosofie ‘de eenvoud van de oplossing wint altijd’. Na een inschatting van de noden en behoeften, kiezen we altijd voor de meest eenvoudig mogelijke oplossing.

Zo kan u bij ons terecht voor speciale lenzen(systemen) zoals telescopische kijkers waaronder de Schweizer Galileï. Deze telescopen met een kleine vergroting – tussen 2 en 3x vergroting – kunnen door ons in een montuur gemonteerd worden waardoor u uw handen vrij hebt. Telescoopbrillen bestaan dan weer uit een op maat gemaakt optisch systeem dat bevestigd wordt op een basisglas of rechtstreeks gemonteerd wordt in een stevig montuur.

Daarnaast bieden we ook anti-ptosisbrillen die volledig op maat gemaakt worden. Ptosis veroorzaakt dichtvallende of hangende oogleden waardoor het zicht beperkt wordt. Op basis van het voorschrift of onze metingen kunnen we een anti-ptosis klem monteren op een montuur van uw keuze. De meebewegende klem drukt tegen uw oogleden, wat het afhangen voorkomt.

Een kappenbril is het ideale hulpmiddel tegen droge of gevoelige ogen. Door middel van kappen aan de binnenkant van het montuur, worden de ogen beschermd tegen overmatig zonlicht, stof, wind en pollen. De makkelijk verwijderbare kappen zorgen ervoor dat de ogen niet uitdrogen en voorkomen zo jeukende of brandende ogen.

Naast onze op maat service bieden we ook een reparatiedienst aan voor alle door ons gemaakte of geleverde hulpmiddelen. In geval van schade, kunnen deze binnengebracht worden op het verkooppunt. Voor grotere toestellen bieden we een aan-huis-service.

Oogmetingen

Tijdens onze metingen hanteren we specifieke en innovatieve technieken waardoor we de gevoeligheid van de ogen kunnen bepalen en het contrast vergroten. Zo kunnen we zeer accuraat bepalen welke oplossing het best past bij uw behoeften. Dankzij onze jarenlange expertise en uitgebreide kennis van de hedendaagse hulpmiddelen kunnen we steeds de beste oplossing bieden voor een beter zicht.

De door ons voorgestelde oplossingen kunnen afgehaald worden bij de door ergra engelen erkende opticiens of in ons Low Vision centrum. Bovendien kan u bij ons tal van oplossingen testen waaronder beeldschermloepen, softwarepakketten en voorleestoestellen.

Dankzij onze nationale spreiding is er steeds een erkende opticien of Low Vision centrum in uw buurt.

Gratis test

Wanneer gewone oplossingen niet langer toereikend zijn, bestaan er gelukkig nog hulpmiddelen die u kunnen helpen bij dagelijkse activiteiten zoals het lezen van brieven of boeken, tv kijken, enzovoort. Het voorstellen van de juiste oplossing is essentieel om u een beter zicht te kunnen bieden. Gezien de hogere prijsklasse van toestellen als de Tagarno beeldschermloepen of voorleestoestellen, biedt ergra engelen een proefperiode van 10 dagen aan.

Na een eerste test in ons Low Vision centrum, kan u thuis het toestel testen om na te gaan of het toestel aansluit bij uw specifieke behoeften. Hierdoor zijn zowel u als wij zeker dat u de juiste oplossing in huis haalt.

Naast de beeldschermloepen en voorleestoestellen kunt u ook softwarepakketten voor slechtzienden testen. Zo kan u bij ons een gratis proef via cd-rom verkrijgen van het programma ZoomText. Dit vergrotingsprogramma maakt het mogelijk om tekst en beelden op uw computerscherm tot 36 keer te vergroten. Daarnaast kan de tekst, achtergrondkleuren, muisaanwijzer en cursor volledig naar wens ingesteld worden.

Thuislevering

Voor duurdere toestellen zoals de beeldschermloepen en voorleestoestellen bieden we een gratis leverdienst aan huis. We komen het toestel bij u installeren en voorzien u van de nodige uitleg rond het gebruik zodat u zelfstandig aan de slag kan met het toestel.

Hebt u achteraf nog vragen? Dan kan u ons telefonisch contacteren op 03 888 11 40 of een mail sturen naar info@ergra-engelen.be.

Thuisreparatie

In geval van problemen of schade bij beeldschermloepen en voorleestoestellen verlenen we een eerste scanning en hulpdienst via telefoon. In de meeste gevallen kunnen we zo al veel problemen oplossen. Indien het probleem niet telefonisch opgelost kan worden, komen we met onze eigen reparatiedienst bij u langs.

 

partner partner partner partner partner partner